Εργαστήρια για εφήβους

Η Δημιουργική Γραφή ενθαρρύνει τα παιδιά (ηλικίας 14-18 ετών) να εξασκήσουν τη δημιουργική τους έκφραση, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τον συναισθηματικό κόσμο τους μέσα από τη λογοτεχνία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες, καθώς και να προσεγγίσουν τον κόσμο του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας. 

Η Δημιουργική Γραφή όχι μόνο βοηθά τους νεαρούς εκκολαπτόμενους συγγραφείς να ξεκαθαρίσουν τις δικές τους ιδέες, να πάρουν μια τεράστια ώθηση εμπιστοσύνης στον εαυτό τους αλλά και να εδραιώσουν τη γλωσσική τους ικανότητα, θέτοντας στην πράξη τις αναγνωστικές και γραμματικές τους δεξιότητες (ως ένα ακόμη γόνιμο «εφόδιο» στον προθάλαμο των εισαγωγικών εξετάσεων για την πανεπιστημιακή σταδιοδρομία τους).

Στα σεμινάρια διδάσκεται η συγγραφική τέχνη μέσα από τη θεωρία λογοτεχνίας μα, κυρίως, με τη μελέτη αποσπασμάτων από την παλαιότερη και τη σύγχρονη πεζογραφία. Σε κάθε συνάντηση περιλαμβάνεται πρακτική εξάσκηση και συζήτηση γύρω από αφηγηματικές τεχνικές, κριτική ανάλυση και αξιολόγηση των εργασιών από τους μαθητές.

Τα μαθήματα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο (με διάρκεια 2 ώρες), σε δύο εξαμηνιαίους εκπαιδευτικούς κύκλους. Πραγματοποιούνται σε ομαδικά τμήματα ή μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι συμμετέχοντες των δύο κύκλων περιλαμβάνονται με δείγμα της γραφής τους στην έκδοση ανθολογίας διηγημάτων από τις Εκδόσεις Γραφομηχανή.  

Πληροφορίες

Σύνολο 6+6 μήνες (Οκτώβριος-Μάρτιος)

Κόστος 15 ευρώ/συνάντηση

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο ηλ. ταχυδρομείο info@vassilisrouvalis. gr & στο τηλέφωνο 6940888175