«Θραύσματα του παρελθόντος» στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Συμμετοχή στην έκθεση «Θραύσματα του παρελθόντος» σε διοργάνωση του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Έκδοση ψηφιακού καταλόγου μετά το πέρας της λειτουργίας της.

H έκθεση της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης με τίτλο «Θραύσματα του παρελθόντος» αποτέλεσε μουσειολογική δράση του Ιονίου Πανεπιστημίου (ειδικότερα, του Εργαστηρίου Μουσειολογίας) με συγκεκριμένη θεματική κατεύθυνση. Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 Μαΐου και 23 Ιουνίου 2023 στον όμορφο εκθεσιακό χώρο. Περιλήφθηκαν έργα εικαστικά (ζωγραφική, βίντεο, φωτογραφία) αλλά και λογοτεχνικά. Προσωπική συμμετοχή, με το φωτογραφικό έργο Σημείο των καιρών. 

Στην τεκμηρίωση που ζητήθηκε από τους διοργανωτές, το εξής σημείωμα: «Η λήψη αποτυπώνει τη διάσταση του παρελθόντος μέσα στο παρόν. Το βλέμμα κατευθύνεται στο μικρό σύμπλεγμα ανεμόμυλων, όπου υφίστανται στον ορίζοντα ως φανερό σημάδι μιας παλαιάς χρήσης τους. Άλλο τόσο αποκαλύπτεται η απούσα πραγματικότητα. Η μνήμη έχει χρώματα, όχι ωστόσο η νοσταλγία. Ο φακός “συμπιέζει” πολλές ζωές, εποχές του έτους, προσδοκίες γύρω από ετούτα τα μνημεία – όλα τους, “θραύσματα” της οικείας και διηνεκούς αλήθειας στον τόπο τους, την Τήνο».

Μόλις κυκλοφόρησε ο ηλεκτρονιικός κατάλογος της έκθεσης καθώς και το ψηφιακό αρχείο σε μορφή pdf: https://online.fliphtml5.com/tcvdp/wtfh/